Australië kampt met een van de ergste bosbranden in haar geschiedenis. Tot nu toe is al 8,4 miljoen hectare bos verwoest en zijn zeker 24 mensen om het leven gekomen. Miljoenen dieren zijn al overleden en de Koala wordt met uitsterven bedreigd. Dat klimaatverandering een grote rol speelt bij de Australische droogte en de bosbranden staat voor ons vast maar wat schieten we daar mee op? Klimaatverandering is een politieke discussie die voor diepe verdeeldheid zorgt.

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die hiervan verdrietig en boos wordt. Je voelt je machteloos. Toch wil ik door een groene leefstijl te LEVEN en te promoten iets doen. Het gaat mij om de mindset. Als niemand verandert gebeurt er niets! Helemaal niets. Als iedereen dezelfde keuzes blijft maken als nu zullen we nooit duurzaam worden. Echt nooit.  Als consument kunnen we het aanbod beïnvloeden. Daar blijf ik in geloven. Ik merk zelf dat dit zo is. Wij burgers kunnen met zeer velen samen groene stappen zetten door onze keuzes, met grote gevolgen.

Terug naar Australië: het WNF kreeg de afgelopen dagen veel verzoeken van mensen die geld willen geven voor hulp aan getroffen dieren. Het fonds is daarom een actie gestart om via de website, per sms (sms ‘Australië’ aan 4333) of via een Tikkie te doneren. Het geld wordt via WWF Australië besteed aan noodhulp aan onder meer gewonde koala’s en voor het herstellen van bossen. Op het nieuws online kun je allerlei hartverscheurende en hartverwarmende verhalen lezen over mensen die zich inzetten om natuur en dieren te redden. Help mee en doneer!

Naast doneren kan je onze Aarde en alle aardbewoners ook heel direct en praktisch helpen door het klimaat te verbeteren met de keus voor een plantaardige levensstijl.

WWF: Australië staat in brand.
World Animal Protection.
Greenpeace actie.