Reizen & Vrije tijd

Reizen & Vrije tijd

Wij weten het zeker: voor prachtige natuur en cultuur, voor heerlijk weer voor ontspanning en bijzondere ontmoetingen hoef je geen duizenden kilometers te vliegen. Schoonheid en avontuur ligt binnen het bereik van fiets en trein, of auto.

Berichten

Autominderen

Autominderen

In de afgelopen maanden heb ik, mede door de corona-crisis, heel weinig met de auto gereden. Het geeft me te denken. Een auto voor de deur is zo ontzettend handig. Hij brengt je van huis naar dicht bij je bestemming. Vooral buiten de spits gaat dat meestal snel. En in...

read more
Vliegen? Plant bomen!

Vliegen? Plant bomen!

Wat is er heerlijker dan reizen? Spannend, omdat je nieuwe gebieden en mensen leert kennen, en ontspannend omdat het je zinnen verzet. Veel mensen kiezen verre bestemmingen, vanwege de schoonheid van het landschap en de exotische cultuur. Jammer alleen dat je voor...

read more
Groene Kerst

Groene Kerst

Duurzame kerst Elke Kerst opnieuw probeer ik wat te veranderen in verband met duurzaam handelen en, geloof me, voor mij valt dat in dit geval niet mee! Ik ben zo iemand die het liefst elke jaar een andere versierde boom wil; een landelijke, een romantische of een...

read more
Rust en ruimte in de natuur

Rust en ruimte in de natuur

Bijdragen aan een leefbare wereld doe je ook door de verbinding te zoeken met de natuur en er zorgvuldig mee om te gaan. Ik geniet er zelf ontzettend van. Mijn liefste vrijetijdsbesteding is wandelen. De paden op en de lanen in met mijn fototoestel. Vaak alleen, want...

read more
Groene gezondheid!

Groene gezondheid!

De natuur, bron van schoonheid en leven! Wat horen we daar zuinig op te zijn. Van oorsprong zijn we ermee verbonden en ik ben van mening dat we allemaal meer tijd in die natuur zouden kunnen doorbrengen. Het is algemeen bekend dat de natuur een weldadige invloed heeft...

read more
Rupsje nooit genoeg

Rupsje nooit genoeg

Mijn kind gaat binnenkort op midweek naar de Veluwe. Heerlijk in de bossen wandelen zoals ze dat gewend is. Maar eerlijk gezegd wordt dit alles een beetje overschaduwd door de eikenprocessierups. Ook ik ben in de ban van alle verhalen die in omloop zijn en moet grote...

read more