Voeding & Gezondheid

Voeding & Gezondheid

Voor onze gezondheid, milieu en dieren is plantaardige voeding van zeer groot belang. Alleen CO2 terugdringen door het elimineren van fossiele brandstoffen is lang niet genoeg voor het klimaat. Wij laten je zien wat allemaal kan.

Berichten

Een ei hoort er niet bij

Een ei hoort er niet bij

Eet je ook geen eitje meer? Wat is daar nou mis mee? Stel het is een kip uit je eigen tuin? Een vraag die ik regelmatig krijg. Maar inderdaad: ik eet ook geen eitje meer, niet op zondagochtend, niet in de mayonaise, niet in mijn koekje bij de koffie en straks niet met...

read more
Uitvissen?

Uitvissen?

Geen vis meer eten is voor de meeste mensen wat moeilijker. Vissen zijn koudbloedig en hebben geen aaibaarheidsfactor. Ik zal eerlijk zijn, voor mij komt het milieu en gezondheidsaspect hier wat prominenter naar voren dan het dierenleed. In het begin dacht ik dat ik...

read more
Melk, boter en kaas

Melk, boter en kaas

Wie is er niet opgegroeid met melk. Ik herinner mij in ieder geval nog Joris Driepinter die door drie glazen mek per dag te drinken zo sterk werd dat hij zelfs een olifant kon optillen. Daarna kwamen de slogans als “Melk, goed voor elk” en “Melk, de witte motor”. Ik...

read more
Waarom veganisme belangrijk is

Waarom veganisme belangrijk is

Vandaag op 1 november is het Wereld Veganisme Dag. Een mooi moment om stil te staan bij waarom veganisme eigenlijk zo belangrijk is. Zet je mes en vork in als wapens tegen een oneerlijke industrie en go vegan, want het is makkelijker dan ooit! Veganist voor de dieren...

read more
Geen spekkie voor mijn bekkie

Geen spekkie voor mijn bekkie

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met plantaardig eten en gek genoeg valt het me honderd procent mee. Ik mis helemaal niets terwijl ik van tevoren dacht dat ik niet zonder een broodje filet americain of een toastje kaas kon, om nog maar te zwijgen van dat...

read more
Hoe ik veganist werd

Hoe ik veganist werd

Een levensgenieter, een Bourgondiër, zo noemt men mij wel.  Eten, koken, dinertjes verzorgen, restaurants bezoeken, buitenlandse keukens ontdekken, het hoort al bijna 60 jaar bij me. Ik heb het ook zo van thuis meegekregen. En vlees en vis ja, dat at ik vroeger elke...

read more